***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Шефката на „Митниците“ с данни за купуване на изборите с пари от наркотици. Главният секретар на МВР хвърли оставка

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 4 април   

 

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев хвърли оставка.

Коцев пое поста на основен секретар на Министерство на вътрешните работи от 8 септември 2023 година Това се случи, откакто президентът Румен Радев подписа декрет за освобождението на основен комисар Петър Тодоров. Правителството изиска президентът да го освободи още през август 2023 година

***

„ Тя разруши канали, които са събирали подкупи по всевъзможни митнически и полицейски пунктове. Банкова имаше данни, че с парите от опиатите, които бяха арестувани на частно пристанище в Бургас в пратка с банани, са щели да се употребяват за пазаруване на избори. 

Някой се погрижи тя да не си свърши работата “.

***

В България е открит тайник с оръжия, които е трябвало да бъдат употребявани за набези против еврейски религиозни здания в Германия. Това заяви немският вестник " Шпигел ".

От Министерство на вътрешните работи потвърдиха за NOVA, че има подобен случай. Има ли обаче риск за националната ни сигурност?

Темата в ефира на „ Здравей, България ” разяснява арабистът проф. Владимир Чуков.

„ Очевидно България се употребява за логистика за териристични дейности отвън територията на нашата страна ”, уточни той.

***

В България съществуват неонацистки групи, които се приготвят за побои над мигранти. Това стана ясно от думите на софтуерния инженер и цивилен деятел Георги Спасов в ефира на Дарик.

„ Това са групи, които имат тренировки по бокс, водени от неонацистка организация, която се споделя „ Азъ “. Те даже бяха разгласили репортаж с тези тренировки по една телевизия. И показват активността си като благотворителна самодейност за спорт измежду младите. Но в случай че човек влезе в онлайн каналите на такива групи, ще се срещне всевъзможни типове ненавист “, изясни Спасов. 

***

„ През последните седмици има доста рискови популистки оферти от ГЕРБ за над 4 милиарда лв., които не са планувани в бюджета. Те биха „ взривили “ недостига и ни отдалечават от еврозоната. 

Може би това е задачата. ГЕРБ да ни пратят на безсмислени избори, да се отдалечим от еврозоната и да саботират главните цели, които си бяхме сложили през последните години “.

***

„ Г-н Пеевски сега е най-голямото зло, което се случва на България. Голяма част от проблемите, които виждаме, са точно, тъй като той стартира да командва процесите “, уточни министър председателят в оставка.

„ Министерски съвет си прави работата. Ние декларирахме, че нашата цел е да вдигнем приходите на хората, с цел да понижим неравенството “.

„ Ротацията се провали, тъй като някой искаше избори, в случай че не беше по този начин - щяхме да имаме съглашение. Дали е бил господин Пеевски или господин Борисов – няма значение. Наистина ли е толкоз значим господин Калин Стоянов за другата страна, че да ни хвърлят на избори? “

***

***

Най-важният въпрос, който остава неуточнен, е какви са връзките на български политици с Мартин Божанов - Нотариуса. Това сподели на брифинг депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров.

„ Трябва забърканите политици на най-високо равнище да бъдат разкрити и да понесат отговорност “, акцентира той.

***

На 4-ти април означаваме Световният ден на бездомните животни. Той се отбелязва за първи път в Холандия през 2010 година

Бездомните животни, най-много кучета и котки, са жертва на човешката безнаказаност. Проблемът с бездомните животни е голям и в международен мащаб броя им доближава близо 600 милиона.

У нас съществува Закон за отбрана на животните, а насилието против тях е инкриминирано в Наказателния кодекс.

***

Мотошествие във връзка откриването на мотосезона ще потегли в събота, 6 април, от 10:00 ч. на площад " Княз Александър I Батенберг ", оповестиха пред медиите Николай Крушарски, шеф на отдел " Пътна полиция " в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) и Митко Рашков, ръководител на мотоклуб " Джентълмени ", предава Българска телеграфна агенция. 

***

Мотоциклетист е умрял при пътен случай край Попово, заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Търговище Ани Кръстева.

Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен в оперативната дежурна част на Районното ръководство.

***

Руската войска трансформират тактиката на масираните ракетни офанзиви против Украйна. Това съобщи украинският военнополитически анализатор Дмитрий Снегирев в ефира на телевизионния канал FREEДОМ.

Вижте честотата на ракетните удари – четири масирани ракетни офанзиви за март. При това ударите се нанасят особено върху предприятията от енергийната система, незабавно щом украинските служби за незабавна помощ стартират да обезвреждат следствията от предходния удар .

Тоест [енергетиците] се пробват да ги възстановят, а на идващия ден се нанася втори удар по същите уреди “, означи той.

***

В нощта против четвъртък, 4 април 2024 година, съветските войски са атакували украинския Харков с дронове. Това оповестява ръководителят на Харковската ОВА Олег Синегубов, представен от УНИАН.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР